Het maatplan

Het maatplan is een volgende stap in het ontwerpproces en bedoeld als werktekening voor de uitvoerende mensen op de werkvloer, terwijl het  voor de opdrachtgever een basis is om de voortgang te controleren tijdens de werkzaamheden. In het maatplan komen alle relevante maatvoeringen te staan welke dienen te worden gehanteerd tijdens de bouw werkzaamheden. De gehanteerde maten zijn altijd afgewerkte maten.

In de maattekening worden alle maten beschreven van oppervlakte maten breedte maten hoogte maten en verder alle maten welke benodigd zijn om de badkamer volgens het gekozen ontwerp te doen slagen. Op het maatplan staan ook maatgegevens welke betrekking hebben op de maatvoering van de kranen en eventuele andere detail maten. (maatvoering van de kranen is alleen mogelijk als de tegelmaat bekend is)

Hiermee heeft de aannemer/installateur een werktekening in handen waardoor zijn personeel de badkamer geheel volgens ontwerp kan bouwen en aanleggen. Indien gewenst geven wij op verzoek een leiding tekening weer voor de installateur.

Het maatplan is een uitstekende hulp voor de opdrachtgever om de diverse maten te kunnen controleren tijdens de werkzaamheden en derhalve te voorkomen dat het ontwerp wordt gewijzigd door de werkmensen op de werkvloer. Bij  toepassing in het basis/studie ontwerp van meubelen of andere op maat te maken onderdelen zal tegen meerprijs een werktekening worden gegenereerd t.b.v. externe bedrijven b.v. interieur of meubelmakers.

In het maatplan komen zowel een bovenaanzicht alsmede vooraanzichten uitgebreid aan de orde. Het maatplan dient altijd ter plaatse door de aannemer/installateur te worden gecontroleerd en bij afwijkingen dienen deze direct te worden melden. Hierdoor kan dan tijdig worden bezien wat voor oplossing kan worden bedacht zonder het ontwerp aan te tasten en te voorkomen dat tijdens de werkzaamheden zich problemen voordoen die onherstelbaar zijn.